Fotogrāfs Aigars Jansons www.AJstudio.lv

10 alternatīvas sarežģītajam Fotošopam

E-pasts Drukāt



    Daudzi ir meklējuši alternatīvas sarežģītajam fotošopam, ar fotošopu iesācējam nav viegli strādāt.

    Lai izmantotu fotošopu un tā bezgalīgi daudzās funkcijas uniespējas, kuras nav pat īsti vajadzīgas”Fotošopa Lordiem”, ir ar fotošopu jāstrādā katru dienu un „jābeidz speciāli kursi”

    Ne visi cilvēki ir tādi fotogrāfijas fanātiķi, lai stundām sēdētu pie datora un apgūtu fotošopa smalkās tehnikas un visiem arī tas nemaz nav nepieciešams.

    Par laimi internetā ir pietiekami daudz bezmaksas programmas ar kurām var apstrādāt fotogrāfijas cilvēki,kuriem fotošops ir melnā ābece.


    Šajās programmās var rediģēt fotogrāfiju krāsu balansu, var tās apgriezt, ja ir nepieciešams.Tajās ir ļoti daudz efektu iespēju.Un pats galvenais ir tas, ka tās ir ļoti elementāri lietojamas un saprotamas arī vienkāršam cilvēkam.

    Esmu atlasījis populārākās šādas programmas, kuras ir alternatīvas fotošopam un kuras varat  testēt un izmantot savu fotogrāfiju apstrādei.


    1.Picnick



    Picnikir viens no šobrīd vispopulārākajieminternetafoto redaktoriem. Tas sniedz diezgan plašas fotoattēla rediģēsanas iespējas, ieskaitot dažādus efektus, teksta uzlikšanu utt.Pie tam tas tagad ir saistītsarFlickr, ka sir viena no populārākajām fotogrāfiju uzglabāšanas vietnēm internetā.

    2.Phixr



    Phixr ir samērā vienķārša, taču attēlu var apstrādāt.

    3.Splashup



    Spashup programma ir līdzīga Fotošopam, taču vienkāršāka lietošanā.Tajā var apstrādāt arī attēla slāņus.Iespējams apstrādāt vairākus attēlus vienlaicīgi.Iespējams pārvietot programmas logus.
    4.Aviary



    Aviary ir vienkārši lietojama apstrādes programma.tai ir arī daudz dažādas iespējas.tai skaitā arī ir iespējams uzglabāt apstrādātās fotogrāfijas un publicēt interneta tīmeklī.

    5.Photoshop express



    Photoshop expressir Adobe programma.Atšķirībā no oriģinālā fotošopa tajā nav iespējams apstrādāt attēla slāņus, taču viss ir izveidots elementāri vienkārši.Programma ir jāmeklē zem Tiešsaistes rīki, tālāk Photoshop ekspress redaktors.
    6.flauntR



    flauntR ir attēla rediģēšanas programma, kura ir pārpildīta ar dažādiem efektiem.Pārveidos jūsu attēlu līdz nepazīšanai.Ir nepieciešams reģistrēties.

    7.Pic Resize



    Pic Resize ir interesanta programma.Vienkārša un efektīga.

    8.FotoFlexer



    FotoFlexer arī ir vienkārša lietošanā.Ir iespējams apstrādāt attēla slāņus, izveidot kustīgas animācijas uz attēla utt.

    9.Lunapic



    Lunapic ir programma, kurā ir milzum daudz dažādu efektu.iespējams arī izveidot kustīgas GIF animācijas, trīsdimensiju attēlus utt.

    10 Pixenate




    Pixenate ir ļoti līdzīga Picresize programmai.

    11.Picasa

    Picasa ir Google bezmaksas fotoattēlu rediģēšanas programmatūra.tai arī ir ļoti plašas attēla rediģēšanas iespējas, specefekti, filtri utt Taču man nepatīk tas, ka Picasa nodublē visus manus simtus tūkstošus attēlus.

    Testējiet šīs programmas un ceru ka tās noderēs arī kādam rūdītākam fotoverķa pavēlniekam!

    Lai jums laba gaisma!

     

    Kontakti


    • Tel: +371 26469420
    • Email: info.aijaphoto@gmail.com
    • Website: www.ajstudio.lv
    Top.LV