Fotogrāfs Aigars Jansons www.AJstudio.lv

Kāzu fotogrāfa izvēle

E-pasts Drukāt

Tuvojas jūsu laimīgā diena. Diena, kura ir īpaši atzīmēta jūsu kalendārā. Visam ir jābūt perfekti. Tērpiem, frizūrām, gredzeniem, ziediem, limuzīnam, kāzu tortei un protams, foto un video meistariem, kuri palīdzēs saglabāt šo skaisto dienu Jums, un pats svarīgākais, Jūsu bērniem un mazbērniem.
Galu galā, patieso vērtību šādi pasākumi iegūst tikai pēc ilgāka laika.
Skaistie ziedi novītīs, torte tiks apēsta, limuzīns aizbrauks un Jums paliks tikai atmiņas par šo neaizmirstamo dienu Jūsu dzīvē un paliks kāzu fotogrāfijas.

Tieši fotogrāfijas vislabāk var parādīt tās dienas burvību, Jūsu skaistumu un notvert Jūsu emocijas, laimes smaidu un prieka asaras, konkrētajā mirklī.Un ar gadiem šīs fotogrāfijas Jums kļūs arvien vērtīgākas un vērtīgākas!


Fotogrāfs pēc Jums un vedējiem ir trešā svarīgākā persona Jūsu kāzās.Tieši tāpēc ir ļoti uzmanīgi jāizvēlas fotogrāfs, kurš kļūs par Jūsu draugu šai nozīmīgajā dienā.Un kā bieži arī gadās, tad par labu paziņu un draugu arī uz daudziem gadiem.
Kā un kur meklēt kāzu fotogrāfu?
Pirmkārt, jau tie ir Jūsu draugi, paziņas un kolēģi, kuri tiek apjautāti vispirms.
Otrkārt, mūsdienās tas ir internets.Tas ir ērti arī tāpēc, ka Jūs varat atrast informāciju par fotogrāfu, pakalpojumiem un cenām neizejot no mājas. Internetā Jūs varat aplūkot arī fotogrāfa darbus.
Meklēt fotogrāfu var sludinājumu lapās, googlē, precos.lv un daudz kur citur.
Atlasiet visinteresantākos fotogrāfus, kuru fotogrāfijas Jums iepatikās.
Izvēlēties ne vairāk kā, kādus 5-7 fotogrāfus, citādi, Jums būs grūti izvēlēties un fotogrāfa izvēle var jūtami ieilgt.
Izveidojiet sarakstu ar fotogrāfu mājaslapas adresi un kontaktiem, tad sazinieties ar visiem fotogrāfiem.
Noformulējiet jautājumus uz kuriem vēlaties atbildes.Pajautājiet cik fotogrāfijas varētu būt no Jūsu kāzu dienas, kādā veidā Jūs tās dabūsiet?Ierakstītas DVD vai arī uzkopētas uz fotopapīra.Un vai uzkopētās fotogrāfijas ietilpst cenā?
Ar kādu fotoaparātu strādā fotogrāfs?Ar amatieru kameru vai profesionālu kameru.Ar vienu kameru, vai arī rezervei ir līdzi otra kamera.
Noskaidrojiet vai DVD būs noformēts un apdrukāts? Kādi ir iespējamie papildus pakalpujumi: kāzu grāmatas izgatavošana, slaidšova izgatavošana utt.
Vai ir arī kādas atlaides, bonusi?
Noskaidrojiet fotogrāfa pakalpojumu cenu.Un te tiek pieļauta liela kļūda no jaunlaulāto puses.Jaunlaulātie izvēlas nevis fotogrāfu, bet cenu.
Paskaidrošu sīkāk! Piemēram, fotogrāfa cena ir 200Ls un jaunie izvēlas cita fotogrāfa piedāvājumu piemēram, 170 vai 180Ls.Vai arī vēl sliktāks variants: izvēlas fotogrāfu par 70-100Ls un beigās arī iegūst bildes par tādu pašu cenu.Ir ļoti daudz cilvēku, kuri ir nopirkuši fotoaparātu un sāk fotografēt kāzas un citus pasākumus.Pieredze, redzējums viņiem nav nekāds un gala rezultāts ir tieši tāds pats.
Fotogrāfs kāzu dienā strādā 10-14 stundas un pēc kāzām vēl paiet 1-2 nedēļas apstrādājot iegūto fotomateriālu, tas ir smags, taču arī  interesants darbs un ticiet man, tas nemaksā ne 70, ne 100Ls.
Jūs precaties tikai vienu reizi!Tāpēc izvēlieties vai jūs gribat viduvējas fotogrāfijas vai ļoti labas fotogrāfijas.
Pārbildēt Jūsu kāzas vairs nebūs iespējams.
Lai pieņemtu lēmumu, satiekiaties ar izvēlētajiem 2-3 fotogrāfiem.Tas ir ļoti svarīgi!Personīgās tikšanās laikā Jūs redzat šo cilvēku, un varat spriest par viņu!Jums taču būs ar viņu jāpavada kopā visa diena.
Ja cilvēks Jums būs patīkams, Jūs arī brīvi jutīsieties, tad kad viņš Jūs fotografēs un būs labāks arī gala rezultāts.
Palūdziet lai fotogrāfs parāda savas fotogrāfijas uz datora vai uzkopētas uz papīra - kāzu fotoalbumu, portfolio.Tad jūs varēsiet spriest par fotogrāfiju kvalitāti.
Palūdziet arī , lai fotogrāfs parāda visas fotogrāfijas no vairākām kāzām.
Daudzi fotogrāfi reklāmai izmanto vislabākās savas fotogrāfijas, kuras bieži ir tapušas nevis kāzu laikā, bet ir radītas inscenētos apstākļos, kad viss ir rūpīgi pārdomāts un ir izveidota speciāla fotosesija šādām fotogrāfijām.
Mierīgos apstākļos, kad nekur nav jāsteidzas, var piemeklēt atbilstošas gaismas un rakursu, var izveidot vislabākās bildes no konkrētā uzstādījuma.
Kāzu dienā viss norit ļoti strauji un nav laika, lai ilgi domātu.Fotogrāfam ir jānoķer mirklis, emocijas un šajā notikumu virpulī ir jāspēj radīt labas, kvalitatīvas un dzīvas fotogrāfijas.
Un tad arī parādās fotogrāfa profesionalitāte.
Palūdziet fotogrāfu, lai kopā ar vislabākajām fotogrāfijām viņš parāda arī kāzu notikumu starp posma fotogrāfijas.
Parādiet kādas fotogrāfijas Jums patīk fotogrāfa darbos, kādas ne visai un kāpēc.
Jūsu stilu un vēlmes fotogrāfs ņems vērā veidojot Jūsu kāzu reportāžu.
Kad esat vienojušies ar fotogrāfu, noskaidrojiet kādas vēlmes ir no fotogrāfa puses?Vai viņam ir vajadzīgs konkrēts laiks starp kāzu dienas pasākumiem, pārbraucieniem, lai veidotu improvizētas fotosesijas kādā skaistā vietā, ainavā? Un cik ilgs laiks viņam ir nepieciešams katrā konkrētā vietā?
Kāzu dienas norises plāns parasti tiek turēts noslēpumā no Jums, tad tālāko plānošanu parasti veic vedēji.
Un fotogrāfs par kāzu dienas fotografēšanas plānu jau sazinās ar Jūsu vedējiem.
Zinot maršrutu, pa kādu Jūs dosieties no laulības vietas uz svētku mielasta vietu, fotogrāfs var ieteikt konkrētas vietas, kurās var izveidot interesantas fotosesijas.
Nobeigumā, pārdomas par dažreiz dzirdētu frāzi:"Ai, man kāzas uzbildēs viens draugs, viņam ir fotoaparāts"
Pirmkārt, Jūsu kāzas nav pikniks, kur daudziem ir fotoaparāti un viņi ik pa brīžam uztaisa kādu kadru.
Kāzu fotografēšana ir nopietns darbs un Jūsu draugs ir viesis Jūsu kāzās, nevis viņam ir jāuzkrauj vēl fotogrāfa pienākumi.Cieniet savus draugus, ļaujiet viņiem izbaudīt šo skaisto dienu kopā ar jums.Ja viņiem būs līdzi fotoaparāts, gan jau viņi paši uztaisīs kādu kadru.
Lai Jums ilga un laimīga kopdzīve un brīnišķīgas fotogrāfijas no Jūsu kāzām!




 

Kontakti


  • Tel: +371 26469420
  • Email: info.aijaphoto@gmail.com
  • Website: www.ajstudio.lv
Top.LV